İZMİR / BUCA - Gazi Ortaokulu

5D-5G: 4-1

7K-7A: 2-0

7İ-7B: 2-0

5I-5H: 0-0 (Penaltılarla 5I)

5A-5E: 1-2

6F-6J:  1-6

7F-7G: 0-0 (Penaltılarla 7F)

8C-8D: 4-1

5F-5İ: 1-4

6A-6G: 2-2 (Penaltılarla 6G)

7C-7D: 1-1 (Penaltılarla 7C)

8F-8I: 1-0

Günün maçlarından özet görüntüleri alttaki videodan izleyebilirsiniz. :)

6B-6D: 0-0 (Penaltılarla 1-2)

8E-8H: 2-1

5C-5D: 2-4

6C-6K: 1-2 (Penaltılarla)

7B-7H: 0-1

8G-8J: 3-2 (Penaltılarla)

Şbt

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı futbol turnuvası başlıyor.

Fikstürü aşağıdaki şekilde olan turnuvanın kura çekimini aşağıdaki videodan izleyebilirisiniz.

Şbt

Öğrencilerimizin özgüvenlerini arttırmak, matematik üzerine araştırmalar yapıp düşünmeleri için matematik münazara etkinliği yapıldı. Bir grup "Matematik sevildikçe öğrenilir." derken diğer grup "Matematik öğrendikçe sevilir." dedi.

Keyifli etkinlikte görev alan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Moldova, Gürcistan, Yunanistan ortaklı Aechitects Of Our Heart Bridge Projemiz Buca Gazi Ortaokulunda başlıyor. Projemizin amacı öğrencilerimizin, kendi kültür ve medeniyetlerine katkıda bulunan, gönlümüzün önemli şahsiyetlerini tanımalarını sağlamak, bu şahsiyetlerin inşa ettiği değerleri tanımalarını sağlamak, bunları anlattıkları eserleri incelemektir. öğrencilerimizin bu eserlerdeki değerleri öğrenerek içselleştirmelerini sağlamak, her ülkenin evrensel değerlerini eserlerinde barındıran yürekle etkileşime geçmek. Dünyamızın önemli şahsiyetlerini ve eserlerini diğer ülkelerdeki öğrencilere tanıtmak ve evrensel değerlerin önemini öğrencimize anlatmak. Projemizin ilk  öğretmen tanışma toğlantısı 17/01/2024 tarihinde  yapılmıştır.

Ock

YGA Bilim Atölyeleri Sürdürülebilirlik Yarışmasına Türkiye genelinde 43 öğretmen tarafından 69 proje başvurusu yapılmıştır.

Okulumuzdan Çilek Kızlar, Fay Hattı, Gürültünün Sessizliği, Kediler isimli proje gruplarımız ile Bilim Atölyeleri Sürdürülebilirlilik Yarışmasına katılım sağladık. Bu projelerimizden Fay Hattı ( 6/G sınıfı öğrencilerimiz Elanur Kaya, Efe Çakar, Sedanur Hisapdar) finale kalmıştır. Amacı deprem anında yaşam üçgenini en kısa sürede oluşturarak hayat kurtarmak olan projemiz 18 Ocak 2024 tarihinde yarışma finalinde sunum yapmıştır.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde En Birlikte Başarılan Proje kategorisinde ödül almıştır. Öğrencilerimiz ödül olarak tablet, danışman öğretmenleri okulumuz fen bilimleri öğretmeni Müşerref Ülker Şenol ise dizüstü bilgisayar kazanmıştır.

STREAM ve Gerçek Dünya Problemi gibi başlıkları içeren projelerini hazırlayıp sunan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ederiz.

Öğretmenler: Onur TURAN Edip KUTLUTÜRK Rabia SUBAŞIOĞLU Mine ELMA

Yer: Buca Belediyesi Yarı Olimpik yüzme havuzu.

Amaç: Öğrencilerin birden çok duyusunu bütünleyerek yüzme becerisi edinmelerini sağlamak.

Keyif: Anlatılmaz yaşanır.

Özel eğitim sınıfı öğrencileri havuzda hem çok eğlendiler hem de yüzme gibi karmaşık ve zor görünen bir beceriyi edinmek için çalışmalara heyecanla başladılar.

Ara

Öğrencilerimizin gelmesini dört gözle beklediği Yerli Malları Haftası büyük bir keyifle kutlandı.

Bu hafta için sitemize içerik sağlayan Deniz Şimşek ve Hanife Okay, Seda Karatekin öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Hentbolla ilgileri bu yıl başlayan ve bu spora ait tüm geçmişleri birkaç aylık olan yıldız erkek takımımız, İzmir genelinde düzenlenen turnuvada birçoğu birkaç yıllık geçmişe ve aynı öğrencilerden oluşan takımlara sahip olan okulların arasından sıyrılıp 4. oldu.

Başta Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz Tülay Turan ve Sevilay Şibil olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz, öğrencilerimizin "sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısı olarak" başarılarının devamını diliyoruz.